Direktlänk till inlägg 18 juli 2011

jaha, då va han sjuk, igen..

Av Helena - 18 juli 2011 21:52

Allt började den 10/7 (om jag inte minns helt fel) vi va ute en sväng på kvällen och han kändes lite kall på benen. vi gick in! Dagen efter kom febern som ett brev på posten! och detta är inte första gången det händer, alltså att han får feber bara för han blivit lite kall på kroppen! febern höll i sig i 2 dagar. skönt när den va över! han va frisk 1 hel dag! woho! sen kom den "älskade" hostan *ironisk som attans* Så nu har han haft hostao och varit allmänt krasslig sen i lördags. Nu kör vi bisolvon, molipect, "flåsaren" (vårt ord för astmainhalatorn) och alvedon. Hoppas att vi kan få bukt med detta innan det går för långt, igen..

Fick brev idag om att john ska börja på vattengympa i höst! fick även brev ang 15 månaders koll på bvc. vi har missat något besök hos bvc, men dom verkar inte bry sig, och vi har varken tid, lust eller ork att gå dit en gång extra. så vi väntar tills augusti.

Och om en vecka ska mia börja simskolan! kan nog aldrig bli för tidigt att barnen lär sig simma! hade en kille i min klass på gymnasiet som inte kunde simma! kul för honom när vi åkte och badade hela klassen och han satt i cafeterian och tittade på.. nej, så ska det inte bli här!

Har skrivit in besök hos hab ända fram till oktober idag, fast vattengympan går ända in i december, men det orkade jag inte skriva ;) Men den lär stadigt fyllas på med andra besök! bara nästa vecka så drar det igång igen, efter ca 2 veckors "semester" från hab och allt vad som nu hör till.

Vi har fortfarande inte fått något provsvar och jag funderar ganska ofta på vad svaret blir. är som en tyngd som hänger över mig och tynger ner lite mer för varje dag. Men det är väll bara att försöka sluta fundera på det. finns ändå inget som jag kan få reda på än på ja sådär 4 veckor :(
Ett jävla system det här. sjuk verkar man få vara, men va inte sjuk på sommaren! Då ska alla ha semester och "landet lagom" går ner på lågfart...

Olle står och grejar toa tak. får nog gå och hjälpa honom nu, och sen hoppas jag på att få sova inatt! blev inte mycket med det när john låg och hostade och grät hela natten till i dag. 5-5.30 somnade jag, då fick olle ta över!

Ha det, vi hörs!

 
 
emma

emma

30 juli 2011 08:06

Hej! Hittade din blogg på familjeliv, eller först hittade jag en tråd du startade om hypotoni. Tänkte bara säga att delar av det du skriver passar in på min yngsta också (född 7e april 2010). Han har gått på utredning hos neurolog och sjukgymnast sen 6mpnaders ålder pga muskelsvaghet. Han hade jättesvårt med mat bär han var liten och blev sjuk hela tiden (falsk krupp, öroninflammationer etc) han är fortfarandr väldigt sen och klumpig :) han har också haft jätteproblem med förstoppning. Vet du om det kan ha samband med muskelsvaghet? Jag bloggar också men inte jättemycket om just ludvigs problem. Det kommer nog just nu är det så många utredningar. Tänkte bara skriva lite och berätta att jag tänker följa din blogg :)
/emma

http://tjohalia.blogspot.com

Helena

30 juli 2011 15:47

Hej!
Vad har de tagit för prover på din son?
John har precis lärt sig sitta! wihoo! det är det enda han kan ;)
John´s muskelsvaghet och krångliga mage hänger definitivt ihop enligt Hab.
vi väntar fortfarande på provsvaret om SMN1, det kommer berätta om han har SMA eller inte. Jag tror fortfarande att det ÄR det han har, men vi får väll se. Neurologen har semester till 3:e veckan i augusti, och av någon jätte bra anledning ville hon själv ringa och berätta provsvaret, OM jag hade följdfrågor.. jag försökte få henne att förstå att jag inte skulle fråga en sak, utan bara få veta vad provsvaret va. men det verkar inte som min önskan blev direkt hörd. så det är väll bara att vänta (i 13 veckor) på detta provet..

Ska läsa i din blogg senare, nu blir det (tyvärr) gräsklippning..
/helena

 
emma

emma

30 juli 2011 19:15

Hej! Hmm jag vet inte exakt vilka prover men dom har kollat det lite "lättare" kromosomprovet som inte visade ngt och nu gör dom micro array (tror jag det heter) som är mkt noggrannare. Dom har även kollat gluten, massa protein och kalk och såna saker. Dom kollar efter neuromuskulär sjukdomar och ämnesomsättningssjukdomar. Har gjort ultraljud på hjärtat och ögonundersökning den här veckan, nästa vecka ska vi göra muskelbiopsi. Vi blev inskrivna på HAB den 1juli men startar på riktigt 1september. Innan har vi haft en sjukgymnast på barnsjukhuset bara. SMA är den som det finns olika 'delar' av va? Alltså allvarligare &mildare? Vi får inte veta exakt vilka sjukdomar dom letar efter. Skulle vilja veta men men.. risken finns ju att do. Aldrig hittar något. Är eran äldsta flicka "frisk"? (Svårt att veta vad man ska kalla det frisk sjuk funktionshindrad ;) ä
Våran äldsta är frisk

http://tjohalia.blogspot.com

Helena

30 juli 2011 20:45

konstigt att ni inte får veta vad för något dom letar efter!
dom kollade kromosomprov redan på barnmottagningen här, i februari. men det visade inget. då röntgades även hjärnan. Det vi väntar på nu är ett gen prov, vet inte då om det är samma som micro array!?
här har dom oxå kollat gluten och olika sånna där "lättare" saker, men inte visat något.
vi har varit på hab sen i april, och där är det en helt annan fart på utredningen än vad det är på barnmottagningen, iaf här i varberg. vart kommer ni ifrån?
Hur detta provet än visar så ska vi träffa muskelspecialister från gbg i höst. Det känns bra!
Ja SMA har 1-4, men har förstått av andra som har den och andra som har barn som har den, att det kan variera så väldigt från individ till en annan. På socialstyrelsen här på internet så är det så väldigt "svart vitt"
Jag ser oxå det som en risk att dom aldrig hittar något och han ändå inte blir bra. Hellre då att ha en diagnos!
Mia är fullt frisk, vad vi vet iaf! men skulle det visa sig att det är en sjukdom som är genetisk, då ska vi testa henne oxå!

 
emma

emma

8 augusti 2011 13:28

Sorry såg inte att du hade svarat här :) jo dom gör säkert micro array då. Det är mkt mer avancerat än det "vanliga" kromosomtestet. Jag tror att det kan visa på mindre kromosomavvikelser, dom kan säkert vara "värre" än vad det låter när man säger mindre tyvärr men det får man väl se om det visar ngt. Vi har fortfarande inte fått besked. Förra veckan gkorde vi muskelbiopsi och det gick bra men det är det här provsvaret jag absolot vill att det inte ska visa ngt då mitokondriella sjukdomar är obotliga &dödliga. Ja jag kan ju inte svara för alla sjukdomar men dom jag läst om. Så det är 6-8veckors jobbig väntan. Vi bor i sthlm så vi har ju en massa specialister iaf men har hört att gbg också ska vara bra. Mina föräldrar bor i gbg, ska dit imorgon faktiskt. Läste att ni fåty provsvaren på SMA också. Visst är det jobbigt att inte veta?! Jag önskar ju inte att ludvig har någon sjukdom såklart men OM han har det vill man ju gärna veta.
Jo våran stora, wilhelm 3år, är också frisk
Ja ngt överaktiv iofs :P

http://tjohalia.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 26 juni 2019 18:56

  hej läsare!  Fick idag ett mejl om en ny kommentar här i bloggen. Och det va kul! Alltså kul att bloggen fortfarande lever!  Jag har tänkt på bloggen då å då genom åren, men hade helt tappat adressen hit, alltså ens vilken portal jag bloggat ...

Av Helena - 1 januari 2015 21:24

Fick friska upp minnet helt med både kolla upp inloggningsnamnet och lösenordet. kom faktiskt inte ens ihåg adressen hit, vilken av alla bloggar som jag skrev på! ;)  men nu jäsiken!    Låg och funderade i natt på vad jag/vi varit med om nu und...

Av Helena - 14 september 2012 17:40

va längesen det va jag bloggade. och som vanligt har jag ingen aning om vad jag senast skrivit om, vad jag berättat eller vad jag hade tänkt berätta.. och jag går aldrig tillbaka och läser innan jag bloggar igen ;) så fungerar det här! ;) Vi har inte...

Av Helena - 25 juli 2012 12:00

då har sommarne kommit, iaf för ett par dagar. jag måste säga att jag har lite problem när det växlar mellan 13 grader och dagen efter är 25. John är på dagis och leker med alla barnen, jag frågade hur det kunde komma sig att han på 2 dagar har sliti...

Ovido - Quiz & Flashcards